Meet us @MPG!: Sjoerd Bos
In de serie Meet us @MPG! maak je kennis met onze marketing- & contentexperts.
Sjoerd Bos - designer en vakidioot

Ik ben verantwoordelijk voor… 

De vormgeving van Allerhande. Niet alleen voor het magazine maar ook voor de vele verschillende online en social uitingen zoals deze social video.

Ik werk nauw samen met… 

Mijn andere collega’s uit met vormgevingteam, maar ook met de redactie, het beeld-, online- en videoteam. 

Het werk dat wij maken is… 

Verlekkerend! Veel van mijn favorieten recepten staan op de Allerhande-website. Daarnaast vind ik het tof dat het werk dat wij maken zo’n groot bereik heeft. Van jong tot oud, iedereen kent de Allerhande wel! 

Ik word geïnspireerd door… 

Van alles en nog wat. Kunst, design, muziek, films, grafisch ontwerp, illustratie, animatie, fotografie, architectuur, natuur, sport… maar ook dagelijkse dingen zoals een leuk gesprek of goede grap. Een van mijn favoriete Instagram accounts die ik volg is Fruit_Stickers. Bij dit Instagram account komt voor mij alles bij elkaar; foodinspiratie, typografie, illustratie, groente, fruit én vormgeving op de vierkantie mm.

Het leukste aan mijn rol is… 

Dat ik de finishing touch aan ons werk mag geven door receptuur, beeld en tekst sámen voor de lezer zo mooi mogelijk in beeld te brengen. 

Mijn carrière tot dusver… 

Na het behalen van mij diploma als grafisch ontwerper aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam, ben ik eerst zelfstandig aan de slag gegaan. Naast wat grafisch ontwerp klussen ben ik bezig geweest met het analoog bedrukken (zeefdrukken) van T-shirts in mijn toenmalige studio. Als afstudeeropdracht had ik een mobiele zeefdrukinstallatie bedacht, waarbij de gebruiker persoonlijke keuzes kon maken en zo een eigen, uniek ontwerp kon realiseren. Ervaring met zeefdrukken had ik dus al.

Het was 2013 en kon eigenlijk geen leuke T-shirts vinden, toen ben ik ze zelf gaan maken. Het eerste T-shirt wat ik maakte was met Jules Deelder, die was in trek. Een ander voorbeeld is dit T-shirt Kapsalon. Een kapsalon is een Rotterdams gerecht bestaande uit friet bedekt met döner, en sla, afgetopt met Goudse kaas. Als echte Rotterdammer wilde ik met deze grafische print de culturele waarde van dit stadsgerecht benadrukken.

Uiteindelijk ben ik bij een communicatiebureau gaan werken en heb daar logo’s, posters, websites en andere (huisstijl)middelen gemaakt. Sinds 2018 werk ik bij MPG als vormgever van het Allerhande-team. 

Mijn meest gedenkwaardige MPG-moment… 

Dat moet alweer zo’n 3 jaar geleden op mijn eerste werkdag geweest zijn, zoveel nieuwe collega’s en gezichten… dat vergeet ik nooit meer. 

Werken bij MPG is? 

Heel erg leerzaam, met zoveel collega’s en knowhow in huis blijf je jezelf ontwikkelen.  

Naast werk ben ik…
Hiphop-fan, sneakerliefhebber en levensgenieter. Mijn favoriete sneaker is de Nike Air Max 1, het meest populaire model. Ik zet ze niet in de kast, ik draag ze gewoon dagelijks.

Ik ben ook een beetje een ‘vakidioot’ want in mijn vrije tijd ben ik nog steeds graag op verschillende, creatieve manieren met mijn werk/hobby bezig! 

 

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief