Meet us @MPG!: Sebastiaan Beterams
IN DE SERIE MEET US @MPG! MAAK JE KENNIS MET ONZE MARKETING- & CONTENTEXPERTS
Sebastiaan Beterams – online manager, autodidact, technerd en drone-piloot.

Ik ben verantwoordelijk voor…

Kort gezegd: de realisatie van digitale projecten. De lange versie: het realiseren van apps, de inrichting van websites, architectuur van systemen, data dashboards, workflows, verbetering van UX en UI, data-analyses en het inventariseren en uitrollen van tools. Ik vertaal klantbehoeften naar technische randvoorwaarden en concrete functionaliteiten waarmee dagelijks wordt gewerkt. Daarnaast denk ik mee over doorontwikkelingen, problemen en vernieuwingen. Verder maak ik deel uit van diverse interne werkgroepen van MPG, waar ik samen met collega’s werk aan bv ISO27001 (informatiebeveiliging) en de inzet van Sharepoint/Office365.

Data dashboards.

Ik werk nauw samen met…

Alle disciplines binnen de internationale MMMatter-groep, de klanten van MPG en de aangesloten technische partijen. Het is altijd leuk om met elkaar te onderzoeken hoe we een project kunnen realiseren waarbij we het beste uit het beschikbare budget kunnen halen. Dat vraagt een goede afstemming tussen wensen, eisen, verwachtingen, randvoorwaarden en mogelijkheden.

Het werk dat wij maken…

Is de beste en mooiste content die je in Nederland en ver daarbuiten kunt vinden (al zeg ik het zelf). En daar doen we het uiteindelijk voor. Content creëren vanuit strategische drijfveren en deze verspreiden via bewust gekozen kanalen om zo de juiste doelgroepen te bereiken. Om de CLC (content life cycle) af te maken, analyseren we de impact van de content en gebruiken we de insights bij de nieuwe content productie.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Geen verrassing: die vind ik online. Bijvoorbeeld via Instagram, Facebook en Twitter. Daarin ben ik kritisch wie ik volg. Verder nog een paar concrete inspiratievoorbeelden. Bijvoorbeeld netties.be, een website en nieuwsbrief met actualiteiten, weetjes en tools voor ‘de modale internaut’. Verder kijk ik voor gadget- en softwarenieuws op tweakers.net/nieuws, en gebruik ik Flipboard. Dat is een tool waarmee je een eigen nieuwsfeed kunt creëren op basis van persoonlijke voorkeuren. De podcast van de technoloog is een wekelijks feestje. Tenslotte lees ik ook de papieren NRC-krant.

Instagram-accounts die ik volg hebben te maken met bestemmingen waar we zijn geweest, bv bohemian_switzerland, maar ook print & design accounts zoals grafik.media, peopleofprint en openpressproject waar je met een 3D-geprint drukpersje, zelf drukwerk kunstwerkjes kan maken (staat nog op mijn bucket-list); toch maar eens mijn collega Jeroen voor benaderen.

Het leukste aan mijn rol is…

Ik vind het heerlijk om mogelijkheden te ontdekken, experimenteren, te creëren en te automatiseren, om vervolgens inspiratieve content in coproductie vanuit een MPG- en een klantenteam te realiseren.

Mijn carrière tot dusver…

Ik heb twaalf jaar in de grafische industrie gewerkt als o.a. ordermanager en sales supportmedewerker. Daar heb ik aan diverse automatiseringstrajecten meegewerkt. In 2008 ben ik bij MPG begonnen als drukwerkinkoper en -begeleider. Snel daarna volgde de (personeel)planning met een zelfontwikkelde tool. Rond 2010 kwamen de eerste verzoeken van klanten om digitale projecten te realiseren. Daar ben ik toen -als autodidact- mee aan de slag gegaan. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen. ‘Altijd blijven leren’ is dan ook iets wat ik erg belangrijk vind en waar ik zelf veel tijd in steek.

Mijn meest gedenkwaardige MPG-moment…

In de afgelopen bijna 14 jaar zijn dat echt wel meerdere momenten. Ik noem degene die me het meest zijn bijgebleven: de realisatie van de ABN-AMRO relevant GE-Quiz voor tablets in 2011, de realisatie van KNMV-iRider: een van de eerste full responsive digitale magazines (2014), de ‘eerste’ Allerhande Helpt via WhatsApp (2015), realisatie van SavoryOnline (2016) (het Amerikaanse zusje van allerhande), de Allerhande Chatbot (2017) en het NS-digitaal magazine spoor (2020). De rode draad van al deze gedenkwaardige projecten is de samenwerking / coproductie wijze van werken, met alle betrokken partijen.

Werken bij MPG is…

Een feestje! Klanten en projecten zijn uitdagend, maar uiteindelijk is het resultaat hetgeen wat telt en waar ik voldoening uit haal. Dan ben je de weg ernaartoe al snel weer vergeten en heb je onderweg ook nog wat learnings opgepikt.

Naast het werk…

Help ik een aantal lokale stichtingen/verenigingen en start-ups bij hun communicatie en website/social kanalen. Dit is mijn ’testkeuken’ waarin ik kan experimenteren. De learnings die ik daar opdoe kan ik vervolgens weer inzetten bij MPG. Verder wandel ik graag (te weinig), doe ik aan geocachen (te weinig), experimenteer ik veel met WordPress en tools (te veel), speel ik met mijn laserbrander (te weinig) en vlieg ik graag een rondje met mijn DJI-drone.

Meer weten? Bel, app of mail me gerust

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief