Meet us @MPG!: Niki Steeman
IN DE SERIE MEET US @MPG! MAAK JE KENNIS MET ONZE MARKETING- & CONTENTEXPERTS
Niki Steeman, Videomanager – 'Merken die durven aan te haken op maatschappelijke trends hebben mijn aandacht.'

Ik ben verantwoordelijk voor…

De leukste afdeling van MPG., de videoafdeling!

Ik werk nauw samen met…

Heel veel verschillende collega’s. Naast mijn leuke videoteam, werk ik veel samen met creatie, met de verschillende redactieteams, vormgevers en project- en accountmanagers. Maar ook met klanten, productiepartners en freelance crew en cast. Bekend en onbekend talent schuift ook regelmatig bij onze producties aan. Erg leuk om met zoveel verschillende mensen samen te werken en van ieder te kunnen leren.

Het werk dat wij maken…

Is heel divers! Van receptvideo’s tot TV commercial en alles daartussenin. We werken voor veel verschillende klanten uit diverse branches, waardoor we ons mogen verdiepen in hele diverse onderwerpen. Erg interessant. In onze in-house studio draaien we veel social- en food video’s, maar we draaien ook veel shoots op locatie. Onze werkdagen zien er daardoor altijd anders uit! Een greep uit de producties waar we de afgelopen tijd druk mee zijn geweest;

Allerhande webserie: Hugo’s Cover Up

Allerhande webserie: Hugo’s BAKfiets

Savory (USA) database: Receptvideo kampvuur

AS Watson online campagne: Kruidvat Keuzehulp

NS Spoor digitaal: Achter de Schermen

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan

Ik vind het altijd tof als er hypes of spraakmakende momenten die spelen in de maatschappij, op een geloofwaardige manier worden gebruikt in merkuitingen. Dat merken de trend herkennen en zo opnemen in hun eigen marketingstrategie dat het gewoon klopt. Het is al weer even geleden, maar IKEA heeft bijvoorbeeld een briljante ASMR video gemaakt. Op youtube is deze video al meer dan 3 miljoen keer bekeken.

DHL doet dit in hun laatste commercial ‘Keep up with the clicks’ door ‘spoken word’ toe te passen, waarmee ze met een knipoog inspelen op het spraakmakende Spoken word gedicht dat Amanda Gorman tijdens de inauguratie van Joe Biden heeft voorgedragen.

Het leukste aan mijn rol is..

Om concepten die op papier zijn uitgewerkt tot leven te zien komen. Heel tof om bij dat proces betrokken te zijn!

Mijn carriere tot dusver..

Na de hotelschool heb ik verschillende rollen binnen de communicatie vervuld. Na een rondreis met mijn vriend van vijf maanden ben ik via een vriendin bij MPG. terecht gekomen als projectmanager Allerhande online. Kort nadat ik bij MPG. ben begonnen zijn we video’s in-huis gaan produceren. Daar ben ik vanaf het begin bij betrokken geweest. Ik ben blij dat ik binnen MPG. de kans heb gekregen om door te groeien naar video manager. Mijn vriendin is ondertussen alweer een paar jaar bij een andere werkgever in dienst, maar we hebben het nog vaak over gedenkwaardige momenten bij MPG.

Mijn meest gedenkwaardige MPG.-moment..

Moet haast wel één van de uit de hand gelopen borrels zijn geweest! Er staat bij MPG. altijd wel een wijntje en een biertje koud en met zo een leuke groep mensen blijf je al snel wat langer hangen. Van het een komt het ander en voor je het weet sta je ergens in de kroeg de polonaise te dansen met je collega’s. Door Corona zijn we tijdelijk getemd, maar die verloren borrels worden allemaal ingehaald!

Werken bij MPG. is..

Nooit saai! Soms is het rennen en vliegen, andere keren moet ieder klein detail juist worden besproken. Van shoots op locatie tot excelletjes op kantoor, werkdagen zien er nooit hetzelfde uit en dat vind ik heel prettig. Daarnaast is MPG. een warm bad aan getalenteerde, leuke mensen. Een inspirerende omgeving om in te mogen werken.

Naast werk ben ik..

Trotse moeder van dochtertje Jule, groot liefhebber van lekker eten en drinken en altijd in voor een feestje met familie of vrienden! Ik vind het heerlijk om met interieur bezig te zijn en verf rustig de muren van de woonkamer twee keer per jaar een andere kleur. Het liefst reis ik met manlief en inmiddels kind de wereld over, dus na dit jaar hebben we wat in te halen!

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief