Meet us @MPG!: Nanda de Beer
In de serie Meet us @MPG! maak je kennis met onze marketing- & contentexperts.
Nanda de Beer - van starter tot beeldredacteur

Ik ben verantwoordelijk voor…

Beeld in de breedste zin van het woord. Dus ik houd mijn bezig met foto’s, gifjes, illustraties en Infographics. Ik zoek, selecteer en laat beeld maken voor verschillende doeleinden. Daarbij coördineer ik de fotoshoots, van de briefing voor het team tot het aanleveren van het eindproduct binnen het bedachte concept.

Ik werk nauw samen met…

De externe fotografieteams. Zoals de fotograaf, stylist, foodstylist en visagist. Ik zorg ervoor dat zij de nodige informatie binnenkrijgen om het mooiste beeld te creëren. Zodat het bedachte concept ook volgens de juiste richtlijnen worden uitgevoerd. Als beeldredacteur doe ik dit intern vaak in samenspraak met de artdirector en vormgever om er uiteindelijk een zo mooi mogelijke lay-out van te maken.

Het werk dat wij maken…

Is mega gevarieerd! Dit maakt het ook zo interessant voor mij als beeldredacteur. Van kookboeken tot interne magazines, van het bedenken van socialmediaposts tot mooie printmagazines die meerdere malen per jaar uitkomen. Een grote variaties aan verschillende uitingen voor verschillende klanten waardoor ik op het ene moment bezig ben met het uitzetten van fotografie van mascara en het volgende moment met het maken van een mooie portrettenreeks in een fotostudio.

Ik word geïnspireerd door..

Veel, heel veel! Ik struin het liefst de hele dag op internet bij portfolio’s & Instagram-accounts van fotograferen. Ik heb een inspiratielijst gemaakt voor MPG met fotografen die we er altijd bij kunnen pakken als we op de beeldredactie op zoek zijn naar specifieke inspiratie. Een van mijn lievelingsfotografen op food gebied is Eva Kolenko, het beeld dat ze maakt is zo fris, haar licht is prachtig, kleurrijk, on trend en watertandend lekker. Nog een paar toppers waar ik altijd wel even een blik werp zijn: Peden + Munk, Sue and Beck, Gentl and Hyers, Matt Armendariz en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op Pinterest kijk ik ook vaak, maar merk dat je bij fotografen & via Instagram-account toch meer geïnspireerd raakt omdat zij meer met de trend meegaan en vaak hun laatste werk laten zien. Daarnaast trakteer ik mezelf op inspirerende magazines, ook om te zien wat zij doen, denk daarbij aan de &C, LINDA, Frankie of Kinkfolk. Koop ik geregeld kookboeken en ga geregeld met mijn museumkaart op zak naar een museum. Al blijft rondkijken op internet toch mijn favoriet. Er is zoveel te vinden dat je jezelf er helemaal in kan verliezen én zowat de tijd vergeet.

Eva Kolenko, website: evakolenko.com
Peden + Munk, website: pedenmunk.com
Sue en Beck, instagram: instagram.com/suechandbeck

Het leukste aan mijn rol is…

Het contact met zoveel verschillende mensen op één dag. Het fototeam, mijn collega’s, maar ook zeker de mensen die wij portretteren. Veel mensen vinden het toch spannend om op de foto te gaan, daarom is het des te leuker als ze na een fotoshoot blij naar huis gaan.

Mijn carrière tot dusver…

Nadat ik mijn studie Food Design and Innovation aan de Hogeschool in Den Bosch heb afgerond, waarbij ik de juryprijs in de wacht sleepte met mijn afstudeerproject, ben ik bij MPG begonnen als starter junior beeldredacteur bij onze beeldredactie. Met zeven andere starters volgden wij gedurende een jaar een programma om in aanraking te komen met alle facetten binnen. Ik ben begonnen bij het Allerhande team, maar werk inmiddels op zoveel andere klanten.

Mijn meest gedenkwaardige MPG moment…

Als ik dan toch zou moeten kiezen zou dit de gehele starters-periode zijn. Het is al zo lang geleden, maar ik weet het nog zo goed. Wij kwamen met als zeven broekies binnen bij het bedrijf. Je zit in hetzelfde spreekwoordelijke ‘schuitje’ dus trekt veel met elkaar op en leert veel van elkaar. Inmiddels zijn we zes jaar verder en werkt een groot deel van mijn startersjaar nog steeds bij MPG. Daar ben ik best trots op!

Werken bij MPG is?

Heel plezierig & leerzaam. Je leert van elke collega wel iets.

Naast werk ben ik…

Een creatieve bezige bij die het maar moeilijk vindt om stil te zitten. Ik ben een kookboekverzamelaar (en kook er ook nog heel graag en veel uit), ben dol op mijn moestuin, kruip vaak achter de naaimachine om kleren te maken voor mijzelf of voor mij pasgeboren nichtje. En ben wandelfanaat! Mijn volgende uitdaging wordt een wandeltocht van 40 km midden in de nacht voor het goede doel!

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief