Meet us @MPG!: Lotte van der Eijk
IN DE SERIE MEET US @MPG! MAAK JE KENNIS MET ONZE MARKETING- & CONTENTEXPERTS
Lotte van der Eijk – van projectmanager tot culinair redacteur, wielerfanaat en marathonloper

Ik ben verantwoordelijk voor… 

Ik houd mij bezig met culinaire content voor verschillende klanten, maar voornamelijk voor de klant Albert Heijn. Projecten zoals het Allerhande magazine en de receptkaarten, de campagne Beter eten en diverse advertorials. Maar ook de online doorvertaling van deze projecten, zoals het schrijven van receptuur voor social media video’s. 

Ik werk nauw samen met… 

Met mijn andere culinaire collega’s uit het team en met de verschillende testkoks die al onze receptuur in de keuken meermaals testen. Daarnaast werk ik ook veel samen met de magazine redactie en het online- en videoteam. 

Het werk dat wij maken…. 

Het werk dat wij maken is bij velen bekend. Je hoeft het maar over Allerhande te beginnen en mensen weten precies wat je bedoelt. Het grote bereik dat we hebben maakt het werk extra leuk. Je komt het resultaat van je werk overal tegen of het nou in de supermarkt, op social media, op tv of in een bushokje is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door allerhande (@allerhande)

Ik word geïnspireerd door… 

Door alles wat met eten te maken heeft. Het liefst struin ik de hele dag op internet door Pinterest en Instagram. Daarnaast lees ik veel kookboeken, foodmagazines en kijk ik graag naar kookprogramma’s. Het volgen van workshops geeft ook veel inspiratie en is daarnaast erg leerzaam. 

Het leukste aan mijn rol is… 

Dat ik mij bezig mag houden met eten en het ontwikkelen van nieuwe receptuur. Het is ook heel leuk en inspirerend om met mijn naaste collega’s de hele dag lekker over ingrediënten te sparren en vervolgens alle gerechten te mogen proeven. Ik vind het een uitdaging om zo creatief mogelijk te zijn, binnen alle kaders waaraan een recept moet voldoen. Het geeft een goed gevoel als dat lukt! 

Mijn carrière tot dusver… 

Na het afronden van de studie Voeding en diëtetiek en het behalen van een master Gezondheidswetenschappen, ben ik bij MPG.today begonnen als junior projectmanager. Met zeven andere starters volgden we gedurende een jaar een programma om kennis te maken met alle werkvelden binnen MPG. Na dit jaar ben ik begonnen als junior culinair redacteur. Inmiddels vijf jaar later werk ik als culinair redacteur voornamelijk op het Allerhande-account en doe ik af en toe projecten voor klanten als Euroma en Beemster. 

Mijn meest gedenkwaardige MPG-moment… 

Het startersjaar! Vooral de hechte band die ik met de zes andere starters heb opgebouwd is heel waardevol. In deze periode hebben we veel geleerd over MPG en kregen we regelmatig de ‘krenten uit de pap’-klusjes. Verder heb ik een leerzame perstrip mogen maken naar Tabasco in Louisiana. Een ervaring om nooit meer te vergeten. 

Werken bij MPG is… 

Erg leerzaam en leuk! En dat komt met name door het leuke team en het feit dat geen dag hetzelfde is. 

Naast werk ben ik… 

Fanatiek op de wielrenfiets. Dit jaar heb ik voor het eerst een 3-daagse fietstocht gemaakt van Maastricht via de Veluwe en Drenthe terug naar Amsterdam op mijn wielrenfiets. Een echte aanrader, zo zie je Nederland eens op een hele andere, mooie manier. Tevens staat er na 3 jaar weer een marathon op mijn programma waar ik regelmatig voor train. Wanneer ik niet aan het werk of sporten ben, ben ik te vinden bij familie en vriendinnen of sta ik lekker te koken in de keuken. 

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief