Meet us @MPG!: Jeroen Dontje
IN DE SERIE MEET US @MPG! MAAK JE KENNIS MET ONZE MARKETING- & CONTENTEXPERTS
Jeroen Dontje – is naast creatief meesterbrein en inspirerende collega, een getalenteerd schrijver en 3D-printnerd.

Ik ben verantwoordelijk voor… 

De groei in creativiteit. En dat is lekker breed. Van het bedenken of begeleiden van nieuwe concepten voor klanten tot aan het inspireren en koppelen van de juiste makers. 

 Ik werk nauw samen met… 

Bijna iedereen. Creativiteit stopt en begint niet bij het bedenken van nieuwe ideeën. Creativiteit zit door heel MPG heen. Echte mooie en bijzondere dingen ontstaan alleen als door het hele proces heen vanuit nieuwe perspectieven wordt gekeken. 

Het werk dat wij maken… 

Is echte branded content. We hebben altijd de ambitie om iets te maken dat toevoegt. Geen platte, schreeuwerige advertentie maar verhalen die relevant zijn. Die op langere termijn waarde toevoegen aan klanten en merken. 

Ik word geïnspireerd door… 

Van alles! Nieuwsgierigheid is een veel groter talent dan creativiteit. Zo ontdekte ik laatst het ‘overzichtseffect’. Dat is wat er gebeurt met astronauten die voor het eerst de aarde, vanuit de ruimte, in zijn geheel zien. Zonder uitzondering gaan ze zich allemaal bij terugkomst inzetten voor het behoud van deze kwetsbare bol. ‘Ik dacht dat we de maan gingen ontdekken maar we ontdekten de aarde’. Een prachtig inzicht dat ook toepasbaar is op het maken van verhalen voor merken. 

Het leukste aan mijn rol is… 

Het blijft altijd een voorrecht om nieuwe dingen te mogen bedenken en realiseren. Er is niks mooiers dan iets dat in je hoofd is ontstaan even later in het echt te zien gebeuren. 

Mijn carrière tot dusver… 

Na mijn studie Economie heb ik als marketeer kauwgommerk Sportlife een lustrum lang mogen managen. Van alles wat je als marketeer doet, vond ik het creatieve stuk het leukst. Daarom ben ik vervolgens overgestapt naar Endemol, waar ik ruim 10 jaar als creatief in verschillende rollen heb gewerkt. Van tv-format bedenker tot head of global development van Endemol International. Na het schrijven van het boek ‘De dag na de Brainstorm’ ben ik overgestapt naar content marketing bureau Yune. Na bijna vijf jaar ben ik nu sinds enkele maanden bij de MPG-familie, zie ook: www.jeroendontje.com  

Mijn meest gedenkwaardige MPG-moment… 

In de paar maanden dat ik nu bij MPG werkzaam ben zijn er al veel bijzondere dingen langsgekomen. Meest bijzonder was de eerste keer met MPG op set te staan met een nieuw format. Check het filmpje hieronder.

Werken bij MPG is… 

Heel erg leuk! Bij MPG gaat het over mensen, over elkaar helpen. Een plek waar ik me erg thuis voel. 

Naast werk ben ik… 

Vader van twee jongens, 3D-printnerd, strandzeiler, telemarkskiër, vouwcaravanner, wannabe schrijver en bordspelontwikkelaar.

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief