Meet us @MPG!: Irene Eijs
In de serie Meet Us @MPG! maak je kennis met onze marketing & contentexperts.
Irene Eijs – is onderzoekend, analytisch en doelgericht. Ze ademt Measure in MMMatter. En is bovenal een sportieve collega die menig eureka-moment faciliteert.

Ik ben verantwoordelijk voor… 

Twee hoofdzaken. Allereerst doe ik onderzoek en verzamel ik inzichten die helpen om contentstrategieën te ontwikkelen en te onderbouwen. Daarnaast help ik bij de interpretatie van digitale campagnedata en effectonderzoeken van klanten om de strategie en executie verder aan te kunnen scherpen, om zo de Return-on-Content aantoonbaar te verhogen. Dat doe ik voor zowel klanten van MPG als van de Social Hub, en binnenkort ook voor Gicom. 

Ik werk veel samen met… 

Collega Sebastiaan Beterams, maar ook met strategen en concepters, client content directors en eigenlijk alle collega’s die bezig zijn met data. Samen met David Barens en Piet Hein Goossens richt ik me ook op new business. Kort gezegd: ik ben een MMMatter-collega en zit niet vast op een account. Ik loop dus veel door het pand.

Ik word geïnspireerd door…

Enthousiasme en nieuwsgierigheid. Bij wie dan ook. Verder houd ik erg van de natuur en buiten zijn; daar haal ik echt inspiratie uit.

Mijn carrière tot dusver…

Dat is niet echt een standaard verhaal! Ik heb eerst als onderzoeker gewerkt aan de universiteit, en toen mijn proefschrift af was ben ik geswitcht van onderzoek van diergedrag, naar onderzoek van consumentengedrag. Ik heb vanaf 1998 vooral op de onderzoeksafdelingen van mediabureaus gewerkt zoals Initiative, Kobalt en Mindshare. Ik heb veel kwantitatief consumentenonderzoek gedaan, evenals media-effectonderzoek en marketingmix modelling. Met de opkomst van digitale marketingdata kwam daar ook attributie modelling bij (daarbij bereken je per touchpoint hoeveel deze hebben bijgedragen aan conversie). Na een tijdje freelancen ben ik eind vorig jaar bij MPG begonnen om te helpen met de transitie naar meer data-driven contentmarketing.

Mijn meest gedenkwaardige MPG-moment…

Gaat ongetwijfeld nog komen. Recentelijk had ik een bijzonder Eureka-moment met collega’s Sonja Loth en Jeroen Dontje. We vonden toen een simpel, maar heel goed kloppende oplossing om contentbureaus in te delen. Iets met enthousiasme en nieuwsgierigheid…

Werken bij MPG is…

Leerzaam voor mij, omdat ik ook veel dingen doe die buiten het voor mij bekende gebied van onderzoek en data modelling vallen. Verder is het voor mij nieuw om ook echt het proces van creatie te zien; bij mediabureaus zijn ze vooral bezig met de distributie en het optimaliseren van reclame.

Naast werk ben ik…

Actief sporter, hoewel dat recentelijk door longproblemen even op een laag pitje is komen te staan. Ik hoop in september (opnieuw) de marathon van Medoc te kunnen lopen; dat is een hele marathon door de beroemde, gelijknamige wijnstreek waar je tussen het rennen door onderweg ook daadwerkelijk wijn proeft bij diverse chateaus. Een mooie combinatie van twee hobby’s en een geweldig leuke happening met vrienden. Verder ben ik onder andere bestuurslid van de nationale sportkoepel NOC*NSF, waar communicatie, partnerships en topsport / TeamNL als mijn aandachtsgebieden gelden. Een mooie rol die bij mijn ervaringen op het gebied van communicatie en topsport (als voormalig olympisch medaillewinnaar) past. Ik ben sinds 2000 getrouwd met Yves Kummer en we wonen samen met onze zoon en een dochter plus twee katten in Amsterdam Zuid, niet ver van het MPG-kantoor dus.

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief