Meet us @MPG!: Ellen Steenkamp
In de serie Meet Us @MPG! maak je kennis met onze marketing & contentexperts.
Ellen Steenkamp – is naast punctueel Allerhande-projectmanager en gestructureerde collega, gewoon heel, héél erg dol op eten.

Ik ben verantwoordelijk voor… 

Een soepel verloop van alle processen rondom Allerhande. Ik bewaak de magazineplanning, zorg voor overzicht en breng structuur aan. Naast het magazine leid ik ook allerlei andere Allerhande-projecten. Van het integreren van de Nutri-Score in online- en printreceptuur, tot volledige projectmanagement van het Allerhande-kookboek.

Ik werk nauw samen met… 

De contentmanager print, die verantwoordelijk is voor de inhoudelijke kant. We werken in een soort tandem met elkaar en samen zijn we altijd overal van op de hoogte. Daarnaast stem ik all day everyday veel af met de trafficmanager, culinaire redactie, vormgeving, eindredactie en beeldredactie. Door de verschuiving richting digitaal, veranderen veel rubrieken in crossmediale projecten. Daarom heb ik logischerwijs ook veel af te stemmen met het online- en videoteam.

Het werk dat wij maken… 

Is van topkwaliteit! We zijn met het Allerhande-team verantwoordelijk voor de totale crossmediale contentproductie van foodplatform Allerhande. Ik ben trots op het mooie werk dat we elke keer weer neerzetten met een gezellig en bovenal gedreven team.

Ik word geïnspireerd door… 

Het lezen van boeken, bijv. Sapiens of Een zinvol leven maar ook minder serieuze boeken als het heerlijke Zeik niet zo

Het leukste aan mijn rol is… 

De combinatie van projectmanagement en eten, daardoor voel ik me als een vis in het water. Van het checken wanneer de paarse spruiten oogstklaar zijn zodat ze gefotografeerd kunnen worden, tot het opzetten van een rubriek met thuiskoks. Elke mail of belletje gaat over eten… hoe leuk is dat als je zo gek op koken en eten bent als ik?

Mijn carrière tot dusver… 

Ik studeerde in 2014 af na een studie Commercieel Communicatiemanagement en ging aan de slag in de uitgeverijwereld. Zo werkte ik een kleine vijf jaar bij Van Dale (woordenboeken klinken misschien saai, maar ik vind de Nederlandse taal te gek) en Uitgeverij Kosmos. Bij die laatste was ik marketeer en brandmanager voor de kookboeken, waar ik veel met auteurs en merken zoals Jamie Oliver, Heel Holland Bakt en Jord Althuizen samenwerkte. Een hele leuke tijd met vele heerlijke etentjes om op terug te blikken. Daarna werkte ik zo’n twee jaar als projectmanager bij een klein maar fijn contentmarketingbureau in Utrecht waar ik mijn passie voor projectmanagement ontdekte. In de zomer van 2021 kreeg ik via mijn nu collega Jasmijn Beerthuis (culinair) de gouden tip voor een openstaande vacature bij MPG. Er was direct een klik met MPG en de functie.

Mijn meest gedenkwaardige MPG-moment… 

Het moment dat het Allerhande-kookboek naar de drukker ging op 12 april, een pittige en leerzame tijd ging eraan vooraf en ik ben supertrots dat het boek nu verkrijgbaar is in alle AH-winkels!

Werken bij MPG is… 

Een aanrader! De mensen zijn behulpzaam, de lijntjes zijn kort en het is erg gezellig. Zoek je dus nog een mooie nieuwe functie, neem dan eens een kijkje op de website.

Naast werk ben ik… 

Iemand die sporten niet als hobby heeft maar het toch maar doet om in balans te blijven met de vele lekkernijen die dagelijks uit de testkeuken komen. Ik bootcamp en yoga, heb zwemmen recent ontdekt en wandel heel graag (incl. verrekijker om m’n nek). Ik plan door het jaar heen veel weekendjes weg, het voelt dan altijd alsof je een minibreak gehad hebt. Op de planning staan nu Drentsche Aa, Luxemburg, Zeeland (incl. skydiven!) en Sevilla.  

Verder woon ik samen met mijn vriend Yannick in Utrecht (al ruim 10 jaar m’n stadsie) in ons appartementje van 50m2. Tijdens corona kwamen de muren weleens op ons af met al het thuiswerken dus dat was even pittig, maar we zijn er blijkbaar goed doorheen gekomen want we gaan dit jaar trouwen. Na een wat niet anders kan dan feestelijke dag gaan we Jordanië verkennen, zin in!

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief