Meet us @MPG!: Eline Cox
In de serie Meet us @MPG! maak je kennis met onze marketing- & contentexperts.
Eline Cox - Naast digital expert ook loopwonder, moeder en reserviste to be

Ik ben verantwoordelijk voor…

Het digitale team van Allerhande. Met dit team maken en analyseren we alle digitale uitingen.

Ik werk nauw samen met…

De vier supergedreven online redacteuren uit mijn team, maar ook met de magazine-, culinair-, video- en vormgeefteams.

Het werk dat wij maken

Is te vinden op de Allerhande-homepage en alle gelinkte social kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube. De content loopt uiteen van receptvideo’s tot een online kookencyclopedie. Alle content is geoptimaliseerd voor de specifieke kanalen en bijbehorende doelgroepen. Unieke formats, unieke edits, SEO en dit alles passend binnen de Allerhande-strategie.

Het leukste aan mijn rol is…

Pfoeh! Er zijn iedere maand weer een aantal hoogtepunten. Zo is het altijd mooi als de nieuwe Allerhande uitkomt en de social kanalen en website weer worden geüpdatet. En ik vind het rete-interessant om te analyseren hoe onze formats scoren. Al onze data wordt verzameld in een dashboard. Aan de hand van benchmarks bepalen we hoe onze formats scoren en bespreken dit met de klant. Waar nodig worden formats geoptimaliseerd. Ik vind het een mooi ‘spel’ om de consument zo goed mogelijk te bereiken en te voorzien van content die hij of zij interessant vindt.

Mijn carrière tot dusver…

Ik heb food marketing gestudeerd en na een internship bij Jamie Oliver magazine ben ik daar nog vier jaar blijven plakken, eerst als bureauredacteur en later als redactiecoördinator. Daarna heb ik een jaar remote vanuit Australië gewerkt. Eenmaal weer op Hollandse bodem heb ik de overstap van print naar digitaal gemaakt. Na een aantal rollen elders ben ik sinds 2018 bij MPG helemaal op mijn plek.

Mijn meest gedenkwaardige MPG moment…

Teveel om op te noemen. Mijn eerste werkdag, waarop ik meteen vier gerechten meekreeg uit de Allerhande-testkeuken. Of die keer dat we een hardloopteam oprichtten om een estafette-marathon te lopen. Ging vanwege corona niet door, maar de trainingsloopjes waren beregezellig.

Werken bij MPG is?

Leerzaam. Het is fijn werken met zo’n grote groep gedreven en onderlegde mensen. Sinds MPG ook Social.INC en The Socialclub heeft overgenomen is dat gevoel versterkt. Zoveel expertise onder één dak, daar leer ik zelf ook veel van.

Naast werk ben ik…

Moeder en hardloopfreak. Als mijn zoontje Manuel van 4 maanden ligt te slapen, loop ik rondjes over de atletiekbaan of train op de hei voor een van de vele races waarvoor ik sta ingeschreven. Daarnaast droom ik ervan om naast mijn baan als reservist bij de Landmacht te werken. Helaas vergeet ik soms dat er slechts 24 uur in een dag zitten…

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief