Meet us @MPG!: Brigitte Donders
IN DE SERIE MEET US @MPG! MAAK JE KENNIS MET ONZE MARKETING- & CONTENTEXPERTS
Brigitte Donders – in het MPG-kerstkoor zingende client content director

Ik ben verantwoordelijk voor…

Alle content die we maken voor mijn klantportfolio: Rituals, Gall & Gall, DA en het Nederlands Veteraneninstituut. Daarnaast pak ik nieuwe projecten op die voorbijkomen zoals op dit moment een magazine voor de Brandwondenstichting. Ik ben heel blij met mijn klantenpakket omdat het zo enorm divers is. Van wijn en whisky (lekker!) tot geurstokjes en badolie (ook fijn). En van inspirerende content voor Rituals, tot maatschappelijk relevante verhalen voor het Veteraneninstituut. Zie ook de video hieronder.

Ik werk nauw samen met …

Mijn eigen fijne teams. Maar ook met veel collega’s van andere accounts, afhankelijk van het project waar ik me op dat moment mee bezighoudt. De lijnen zijn lekker kort bij MPG, dat ligt me goed.

Het werk dat wij maken…

Is creatief, inspirerend en relevant. Met mooie verhalen mensen raken en zo een merk versterken, daar geloof ik heilig in.

Ik word geïnspireerd door….

Alles en iedereen. Van een gek winkeltje dat ik tegenkom op vakantie, een mooi boek dat ik lees of een bijzondere voorstelling. Maar ook gewoon als ik op het strand loop! Daarnaast ben ik een groot fan van National Geographic, een geweldige site met prachtige fotografie en inspirerende verhalen.

Het leukste aan mijn rol is…

Betrokken zijn bij een project van het begin tot eind. Het is geweldig om te zien hoe er vanuit een idee of thema iets prachtigs groeit. Samenwerken met collega’s met allemaal hun eigen talenten waardoor content, beeld en vorm samensmelten tot een krachtig geheel. Daar krijg ik nooit genoeg van.

Mijn carrière tot dusver…

Ik heb Italiaanse taal- en letterkunde gestudeerd, maar ben na een korte carrière als tolk/vertaler de journalistiek ingerold. Daarna heb ik maar liefst 25 jaar bij Sanoma gewerkt, bij verschillende magazines en in verschillende rollen: van content manager tot hoofdredacteur. Een geweldige tijd, waar mijn liefde voor het bladenvak en voor content in het algemeen is ontstaan. Inmiddels werk ik alweer zes jaar bij MPG, waar ik de omslag heb gemaakt van publieksmagazines naar content marketing. Leerzaam en leuk!

Mijn meest gedenkwaardige MPG-moment…

Dat zijn er meerdere: van zingen in het kerstkoor tot hossen met carnaval, en van spontane borrels tot tennistoernooi. Dan ervaar je pas echt wat een warm bad MPG is en hoeveel leuke collega’s we hebben. Maar ook op werkgebied zijn er geweldige momenten: een superblije klant of een pitch winnen… daar krijg ik een enorme kick van.

Werken bij MPG is….

Iedere dag anders. Je weet nooit wat er ineens op je af komt. Dat leidt af en toe tot hectische momenten, maar ik ga daar stiekem wel goed op. Saai is het gelukkig nooit.

Naast werk ben ik….

Moeder van de twee leukste dochters van de wereld, hondengek, strandliefhebber (weer of geen weer, elk vrij moment wil ik even uitwaaien), fervent lezer en documentaireverslinder.

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief