Meet us @MPG!: Babs Jansen
IN DE SERIE MEET US @MPG! MAAK JE KENNIS MET ONZE MARKETING- & CONTENTEXPERTS
Babs Jansen – Contentmanager MPG

Ik ben verantwoordelijk voor…

Een heel divers pakket werk. Ik werk op projectbasis en heb dus een afwisselend en steeds ander takenpakket. Als contentmanager ben ik binnen verschillende projectteams verantwoordelijk voor alle tekst en inhoud binnen het project en schakel ik inhoudelijk met de klant. Zo maak ik de ene dag in samenwerking met FNV een magazine voor alle leden van de vakbond en werk ik de andere dag weer aan SEO-contentoptimalisatie voor de merken van Unilever.

Ik werk nauw samen met…

De projectmanagers van de teams, die het proces bewaken. Daarmee functioneren we eigenlijk als een soort tandem. Daarnaast stem ik veel af met de vormgevers, beeldredactie, redacteuren en eigenlijk iedereen die inhoudelijk meewerkt aan een project. En met mijn manager overleggen we ook regelmatig de wensen, nieuwe kansen en mogelijkheden met de klant. Die combinatie van inhoud en strategie is heel leuk en uitdagend!

Het werk dat wij maken…

Moet naadloos aansluiten bij onze klant. Het is belangrijk het DNA van de mooie merken waar we voor werken zo snel mogelijk in de vingers te hebben. Zo komen we samen tot het beste resultaat.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Uit allerlei dagelijkse dingen. Soms word ik nieuwsgierig naar een situatie door een nieuwsbericht, raak ik geprikkeld door een mooie film of nieuwe muziek. En het is heel fijn dat we collega’s en klanten weer kunnen ontmoeten. Samen brainstormen en sparren werkt voor mij het allerbeste.

Het leukste aan mijn rol is…

De diversiteit van de verschillende soorten content en klanten. Geen dag is hetzelfde en niets is een invuloefening. Sterker nog, het medialandschap ontwikkelt enorm snel en het is fantastisch om dat allemaal bij te houden! Verder werk ik in mijn rol met veel verschillende mensen en disciplines samen. Samen creëren vind ik het allerleukste om te doen.

Mijn carrière tot dusver…

Ik ben dit jaar maart gestart bij MPG en door de maatregelen ben ik vanuit huis ingewerkt. Best een uitdaging, maar tal van nieuwe collega’s stonden klaar om (digitaal) kennis te maken, uitleg te geven en te helpen waar nodig. Zelfs vanaf de keukentafels kreeg ik een warm welkom.

Mijn meest gedenkwaardige MPG-moment…

Sinds een tijdje kunnen we elkaar gelukkig weer op kantoor zien. Grappig, als je dan ontdekt dat de collega’s waar je al maanden intensief mee samenwerkt eigenlijk nog nooit van dichtbij hebt gezien. Dat zorgde voor leuke ‘Hé, ben jij het echt’ momentjes.

Werken bij MPG is…

Uitdagend, divers en gewoon heel erg leuk. Door de dynamiek in verschillende projectgroepen, klanten en onderwerpen ben ik echt nooit hetzelfde aan het doen. Van strategische vraagstukken tot het redigeren van interviews of het organiseren van een brainstorm en workshop; het draagt allemaal bij aan de mooie content die ik voor klanten mag maken. En omdat we zoveel disciplines onder één dak hebben, kan ik altijd bij iemand terecht voor expertise op een bepaald vlak of een frisse blik. En dat is fijn.

Naast werk ben ik…

Een onrustig en minder georganiseerd figuur. Ik sta graag in de sportschool en ik heb een versleten Cineville-pas. Ik ben ook gek op muziek, sta het liefst in het weekend op een feestje of andere vorm van gezelligheid in bijvoorbeeld mijn achtertuin, het Westerpark.

Meer informatie?

PietHein Goossens

+31 (0)6 117 34347

Hét marketing- en contentbureau
dat zorgt voor groei door verbinding

CONTACT

Altijd op de hoogte blijven van onze insights en de laatste trends in contentmarketing?

Abonneer je op onze nieuwsbrief